ÜRÜNLER / ÖZEL ÜRÜNLER /

CROSS SEAWEED

Katı Deniz Yosunu>

CROSS SEAWEED


Katı Deniz Yosunu

AKTİF MADDE              FAYDA 

BÜYÜME FAKTÖRLERİ + ORGANİK MADDE + 

BETAİNLER + GİBERELLİK ASİT + ALGİNİK ASİT    

  • Verim artışı

 

Garanti Edilen İçerik      (%w/w)    
Toplam Organik Madde           45
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)       18
Alginik Asit 3
pH 7-9
EC(dS/m) 43.9

Cross Seaweed, tarımda kullanılmakta olan biyolojik olarak en aktif ve en zengin besin maddelerini içeren deniz yosunu çeşidi, ascophyllum nodosum’un işlenmesinden elde edilmiştir. Cross Seaweed içeriğinde, bitkilerde doğal olarak bulunan sitokinin, betain, oksin ve giberelline ilaveten amino asitler, karbonhidratlar, vitaminler ve çeşitli besin elementlerini içeren doğal bir organik üründür.

CROSS SEAWEED’in Bitki Üzerinde Etkileri

  • Kuvvetli kök gelişmesini sağlayarak, topraktan daha fazla besin maddesi ve su almasını sağlar.
  • Klorofil oluşumunun hızlanmasını, sonucunda daha fazla karbonhidrat ve protein yapılmasını sağlar.
  • Bitkinin hastalık,zararlılar ve kötü iklim koşullarına karşı direncini artırır.
  • Meyve ağaçlarında yan dallanmanın ve meyve tutumunun artırır. Çiçek ve meyve dökümünün azaltılmasını sağlayarak verim artışı sağlar.
  • Virüslerin çoğalmasını yavaşlatmasını ve kök-ur nematodlarının zararının azalmasına sebep olur.
  • Makro ve mikro besin elementlerinin topraktan dengeli olarak ve uzun süreli alınmasını sağlar.
  • İçeriğindeki organik madde muhtevası nedeniyle kullanıldığı topraktaki organik madde miktarını artırır.
  • İçeriğindeki Alginik ve Giberellik asit nedeniyle bitkilerde hızlı ve sağlıklı kök oluşumunu artırır.
  • Genç bitkileri desteklemek ve çiçeklenmeden sonra bitkiyi güçlendirmek için kullanılır.
  • Bitki besin maddeleri ve suyun bitkide iletimini ve yarayışlılığını artırır.
  • Bitkideki hücre zarının, proteinlerin ve klorofillerin durağanlaşmasına yardımcı olur, böylece yaşlanmayı geciktirir.
  • Bitki köklerini patojenlere ve haşerelere karşı doğal olarak güçlendirir.

 

Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu:

 

KULLANILACAK BİTKİ

 

KULLANIM DOZU

 

KULLANIM ZAMANI

SERA SEBZELERİ

50 gr/da

Dikimden itibaren 15-20 gün ara ile sezon boyunca uygulanır.

NARENCİYE

100 gr/100 lt su

Çiçeklenme öncesi ve meyve gelişme döneminde uygulanır.

PATATES, SOĞAN, HAVUÇ, PANCAR

70 gr/da

Yumru oluşum döneminden sonra 15-20 gün ara ile 2 uygulama yapılır.

MEYVE AĞAÇLARI          (Yumuşak Çekirdekli)

100 gr/100 lt su

Fare kulağı döneminde ve meyve tutumundan 15-20 gün sonra uygulanır.

MEYVE AĞAÇLARI               (Sert Çekirdekli)

100 gr/100 lt su

Çiçeklenme başlangıcında, tam çiçeklenmede, meyve tutumundan sonra ve hasattan 20 gün sonra uygulanır.

HUBUBAT                            (Buğday, Arpa,v.s.)

100 gr/da

Kardeşlenme başlangıcında ot ilaçlarıyla birlikte uygulanır.

MISIR

100 gr/da

Bitki 15-20 cm boyladığında ve çapa öncesinde uygulanır.

PAMUK

70 gr/da

4-5 yapraklı dönemde uygulanır

FASÜLYE, BEZELYE, v.s.

60 gr/da

4-6 yapraklı dönemde, tam çiçeklenmede ve ilk dane oluşumunda uygulanır.

ISPANAK, MARUL

50 gr/da

Çıkıştan veya dikimden 15-20 gün sonra uygulanır.

KESME ÇİÇEK

70 gr/da

Çiçek tomurcuğu gelişim öncesi uygulanır.