ÜRÜNLER / ÖZEL ÜRÜNLER /

GROWER

Hayvansal Menşeli Amino Asit İçeren Sıvı Organik Gübre>

GROWER


Hayvansal Menşeli Amino Asit İçeren Katı Organik Gübre

 

AKTİF MADDE              FAYDA

+ HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT                       

+ ORGANİK AZOT

  • Minimum kimyasal kullanımı ile hidrolize edilmektedir. Düşük  sıcaklıklarda distilasyon yapılmakta olup böylelikle organik maddenin yapısı ve doğallığı korunmaktadır. Peptid bazlı amino asit içermektedir.
  • Ürünümüz yüksek basınç altında üretmemiz sayesinde düşük molekül ağırlığına sahip olmakta ve böylelikle ürünümüzün stomalardan geçişi sağlanmakta yani maksimum fayda elde edilmektedir.
  • Dengeli pH aralığında olması hem toprak hem yaprak uygulamalarında karışabilirlik sağlamaktadır.
  • Doğal yapısı nedeniyle toprak yapısı ve mikro biyolojisine faydalı olan bakterilerin artışını sağlanmaktadır.
  • Bitkiler üzerinde mevsimsel geçiş kaynaklı ve bitki koruma ürünlerinin kullanımından dolayı kaynaklanan stres koşullarına karşı bitki direncini artırır.   

 

Garanti Edilen İçerik    (%w/w)  
Toplam Organik Madde           62
Organik Karbon 24
Organik Azot 9
Serbest Aminoasitler 12
pH 6-8

 

Grower, tüm bitkilerde ve meyve ağaçlarında kullanıma uygun yüksek kalitede amino asit içeren, organik maddesi yüksek, özel bir üründür. 500 dalton boyundan küçük zerrecikler içerir. Bitkiler için çiğnenmiş bir lokma niteliğindedir. Çok hızlı bir alınıma sahiptir. Bitki gelişim düzenleyicisi, vitamin ve enzim içerir.

GROWER’ın Bitki Üzerinde Etkileri

  • Yapraklarda ve köklerde  gelişimi artırır.
  • Hayvansal kaynaklı amino asit içeriği sayesinde mahsulde yüksek artış sağlar.
  • Bitkinin direncini artırır.
  • Tepe açtırır,maksimum amino asit emilimi ve sürgün gelişmesi sağlar.
  • Ürün kalitesini ve randımanını artırır.
  • Meyve sayısını, kalitesini ve yeni dallanmaları artırır.
  • Meyve gelişimi için gerekli amino asit eksikliğini giderir.
  • Soğuk ve bitkinin gelişiminin durduğu dönemlerde bile bitkinin büyümesini destekler ve hızlandırır.
  • Ağır metal,sodyum ve klor içermez.

 

Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu

 

Ürün

Kullanma Dozları

 

Uygulama Zamanı

Yaprak Uygulaması

(cc/100 lt su)

Damla Sulama Uygulaması

GÜL

250-300 cc

1 lt/da

Tomurcuklanma döneminden itibaren 20 gün aralıklarla 3 uygulama tavsiye edilir.

KARANFİL

250-300 cc

1-1.5 lt/da

Kardeşlenme döneminden itibaren 20 gün aralıklarla 3 uygulama tavsiye edilir.

DOMATES, BİBER,  PATLICAN, HIYAR

250-300 cc

1-2 lt/da

Çiçeklenmeden önce, meyve tutumu döneminde, meyve olgunluğu döneminde uygulama tavsiye edilir

ELMA, ARMUT, ŞEFTALİ, KAYISI, NEKTARİN, AYVA, KİRAZ, VİŞNE, NARENCİYE, NAR, ERİK

200-300 cc

1-2 lt/da

Çiçeklenmeden önce, taç yaprakları dökümünde, meyve tutumu döneminde ve meyve çapı 6-7 cm ‘ye ulaştığında uygulama tavsiye edilir.

LİMON

200-300 cc

1-2 lt/da

Vejetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyve çapı 6-7 cm ‘ye ulaştığında uygulama tavsiye edilir.

KİVİ

150-200 cc

*************

250-300 cc

1-2 lt/da

Vejetatif gelişme ve çiçeklenme öncesinde uygulama tavsiye edilir.

**********************

Taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyve çapı 6-7 cm ‘ye ulaştığında uygulama tavsiye edilir.

BADEM, FINDIK, ANTEP FISTIĞI, CEVİZ, KESTANE

250 cc

1-2 lt/da

Çiçeklenmeden önce, taç yaprakları dökümünde, meyve tutumu döneminde uygulama tavsiye edilir.

ZEYTİN

250-300 cc

1-2 lt/da

Tomurcuk oluşum, çiçeklenme öncesi ve meyve renk değişimi sırasında ve gerekli görülürse hasattan sonra uygulamalar tavsiye edilir.

BAĞ

250-300 cc

1-2 lt/da

Çiçeklenmeden önce, taç yaprakları dökümünde, meyvelerin renk değişim döneminde uygulama tavsiye edilir.

ÇİLEK

200-250 cc

1-2 lt/da

Sera uygulamalarında: Kış dormansisinden  önce, vejetatif gelişme başlangıcında, çiçeklenmeden 20-30 gün önce, meyve tutumundan 3-5 gün önce, üretim sezonun sonuna kadar 20 günde bir uygulamalar tavsiye edilir.

Tarla uygulamarında: Çiçeklenmeden 20-30 gün önce meyve tutumundan 3-5 gün önce, üretim sezonun sonuna kadar 20 günde bir uygulamalar tavsiye edilir.

MUZ

250-300 cc

1-2 lt/da

Çiçeklenme meyve dökümü ve oluşumu, renk değişimi, don gibi kritik dönemlerde 12-14 gün aralıklarla 2-4 uygulama tavsiye edilir. 1-2 yaşındaki genç bitkilerde daha düşük doz kullanınız.

MARUL

250 cc

1-2 lt/da

Şaşırtmadan 10-15 gün sonra 20 günde bir uygulama tavsiye edilir.

LAHANAGİLLER

250 cc

750 cc-1 lt/da

Dikim sonrası ve 20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.

BUĞDAY, ARPA, ÇAVDAR, YULAF

200-300 cc

300-500 cc/da

4-5 yapraklı dönemden itibaren kardeşlenmeye kadar ve kardeşlenmeden sonra 2 uygulama tavsiye edilir.

ÇELTİK

200-300 cc

İlk uygulama: 400-500 cc/da

İkinci uygulama: 500-600 cc/da

Kardeşlenme ve çiçeklenme dönemlerinde 2 uygulama tavsiye edilir.

SOĞAN, SARIMSAK

200-300 cc

-

Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 20 günde bir; bakırlı bileşiklerle tank karışımı yapılabilir.

PATATES

 

200-300 cc

500-750 cc/da

Bitkiler 15 cm yüksekliğe ulaştığında ve yumrular fındık büyüklüğüne ulaştığında uygulayınız ve 15 gün sonra tekrarlayınız.

ŞEKER PANCARI, ISPANAK

250 cc

500-750 cc/da

Ekimden 15-20 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama tavsiye edilir.

HAVUÇ

300-400 cc

500-750 cc/da

Kökler kurşun kalem büyüklüğüne ulaştığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama tavsiye edilir.

MAYDANOZ

250-300 cc

500-750 cc/da

Kökler kurşun kalem büyüklüğüne ulaştığında 2-3 haftada bir 3-4 uygulama tavsiye edilir.

SOYA, YER FISTIĞI, NOHUT, TÜTÜN, MISIR, MERCİMEK

250-300 cc

500-750 cc/da

Ekimden 25 gün sonra 15 gün aralıklarla 3 uygulama tavsiye edilir.

KABAK, KARPUZ, KAVUN

100-250 cc

300 cc/ da

4-5 yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde, meyve tutumunda ve meyve olgunluğu dönemlerinde uygulama tavsiye edilir.

PAMUK

-

200-300 cc/da

3-4 yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde ve çiçeklenme sonrasında 3 uygulama tavsiye edilir.

AYÇİÇEĞİ

-

300-500 cc/da

3-4 yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde 2 uygulama tavsiye edilir.