ÜRÜNLER / ÖZEL ÜRÜNLER /

AMINO B-CAL

Azotlu Sıvı Organomineral Gübre>

AMINO B-CAL


Azotlu Sıvı Orgamineral Gübre

 

AKTİF MADDE                      FAYDA
KALSİYUM   
  • Kalsiyum eksikliğini giderir ve engeller.
  • Meyvenin raf  ömrünü uzatır.
  • Hücre duvarında sertlik sağlar.
AMİNO ASİT
  • İçeriğinde ki düşük atom ağırlığına sahip amino asit sayesinde maksimum kalsiyum faydası sağlar, fotosentezi hızlandırır.
ORGANİK AZOT
  • Stomaların açılması maksimum kalsiyum alınımını sağlar  ve vejetatif gelişmeyi teşvik eder, kalsiyumun bitki damarlarında maksimum taşınmasını sağlar.

 

Garanti Edilen İçerik    (%w/w)  
Toplam Organik Madde           10
Toplam Azot(N) 10
Organik Azot 1
Nitrat Azotu (N-NO3) 9
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO)       16
Suda Çözünür Bor (B) 0.2
Serbest Aminoasitler 3.5
pH Aralığı 3.3-5.3

 

Amino B-CAL, bitkinin hücre duvarına zarar vermeden kolayca alınabilen bir formülasyona sahip organik bir üründür. Kalsiyum’un yanı sıra bitki için çok önemli Bor elementini içerir. Standart bir kalsiyum ve bor içeren bir sıvı gübre değildir. İçindeki organik azot ve serbest aminoasitler ihtiva etmesinden dolayı yapraktan güvenle uygulanabilir. İlaçlarla karıştırılabilir. Topraktan uygulamada maksimum alıma sahiptir.

AMINO B-CAL’ın Bitki Üzerinde Etkileri

  • Bitki tarafından huzla ve kolayca alınır.
  • Meyve ve bitki dokusunu güçlendirir.
  • Stres koşulları altında bitkide hormonal dengeyi sağlar.
  • Meyvede yumuşama hissedilince sertleşmeyi sağlar.
  • Elma ve armutta acı benek hastalığını önler.
  • Domateste çiçek burnu çürüklüğünü önler. Çiçek ve meyve tutumuna katkı sağlar. Çatlamalara karşı korur. hastalıklara karşı direnç kazand

 

Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu

Bitki Türü

Yapraktan Uygulama (cc/100 lt su)

Damla Sulamadan Uygulama    (cc/da)

Uygulama Sıklığı

Uygulama Zamanı

SEBZELER

200 – 300 cc

500 - 600 cc

10 gün ara ile

(2 – 6 uygulama)

Meyveli dönem başlangıcından hasat sonuna kadar

NARENCİYE

250 – 350 cc

500 – 600 cc

2 hafta ara ile

(3 - 4 uygulama)

Meyve tutumu, meyvelerin büyümesi ve hasat öncesine kadar

MEYVE AĞAÇLARI

350 – 400 cc

500 – 600 cc

2 hafta ara ile

(3 - 4 uygulama)

Meyve bağlama, meyve büyümesi ve hasat öncesine kadar

ÇİLEK

200 – 300 cc

400 – 500 cc

10 gün ara ile

(2– 3 uygulama)

Çiçekte, meyve oluşumunda

BAĞ

300 – 400 cc

500 – 600 cc

2 hafta ara ile

(3 - 4 uygulama)

Meyve bağlama, meyve büyüme ve renk yapma döneminde

ŞEKER PANCARI

250 – 350 cc

400 – 600 cc

10 gün ara ile

(2 – 3 uygulama)

Hasattan dört hafta öncesine kadar

PATATES

250 – 300 cc

400 – 600 cc

10 gün ara ile

(2 – 3 uygulama)

Yumru oluşumundan sonra

ZEYTİN

250 – 350 cc

500 – 600 cc

2 hafta ara ile

(3 - 4 uygulama)

Meyve bağlama, meyve büyüme ve hasat öncesine kadar

MUZ

350 – 400 cc

500 – 600 cc

20 gün ara ile

(2 - 4 Uygulama)

Meyve bağlama, meyve büyüme ve hasat öncesine kadar

SÜS BİTKİLERİ

200 – 300 cc

400 – 500 cc

20 gün ara ile

(1 - 3 uygulama)

Yapraklanma, kardeşlenme sonrası

HAVUÇ, ISPANAK, MARUL

200 – 350 cc

300 – 500 cc

2 hafta ara ile

(1 - 3 uygulama)

Bitki boyu 10 - 15 cm olduktan sonra hasat öncesine kadar

FASÜLYE, MERCİMEK

250 – 300 cc

300 – 500 cc

1 uygulama

Bitki boyu 10 – 15 cm olunca

BUĞDAY, ÇELTİK

200 – 250 cc

 

1 Uygulama

Kardeşlenme döneminde

MISIR, AYÇİÇEĞİ, KANOLA

200 – 300 cc

500 – 600 cc

1 Uygulama

Bitki boyu 10 – 15 cm olunca

PAMUK

250 – 350 cc

500 – 600 cc

1 Uygulama

Bitki boyu 10-15 cm olunca ilk ilaçlamayla birlikte 1. uygulama, tarak oluşumunda

KAVUN, KARPUZ

250 – 350 cc

400 – 500 cc

2 hafta ara ile

(2 - 3 uygulama)

Meyve bağlama, meyve büyüme ve hasat öncesine kadar