ÜRÜNLER / ÖZEL ÜRÜNLER /

QUANTUM

Sıvı Deniz Yosunu>

QUANTUM


Sıvı Deniz Yosunu

 

AKTİF MADDE              FAYDA 

+AMİNO ASİT

+ORGANİK MADDE

+BİTKİ GELİŞİM TEŞVİK EDİCİLER

+ ALGİNİK ASİT    

  • Bitki aktivitesini ve verim arştışını sağlar. 

  • Fotosentez aktivitesini arttırır vegetatif büyüme sağlar, üretim engesini sağlar. 

  • Çiçeklenmeyi ve meyve tutumunu teşvik eder.

  • Antistres ve büyüme teşvik edicidir.   

 

Garanti Edilen İçerik      (%w/w)    
Organik Madde           13
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)       4
Alginik Asit 1
pH 7-9
EC(dS/m) 13

Quantum, soğuk press süspansiyon teknolojisi ile ascophyllum nodosum deniz yosununun işlenmesinden elde edilen, bitki metabolizması için yüksek önem taşıyan doğal bir sıvı deniz yosunudur.

QUANTUM’un Bitki Üzerinde Etkileri

  • Kuvvetli kök gelişmesini sağlayarak, bitkinin topraktan daha fazla besin maddesi ve su almasını sağlar.
  • Klorofil oluşumunun hızlanmasını, sonucunda daha fazla karbonhidrat ve protein yapılmasını sağlar. .
  • Don, kuraklık, yetersiz güneş, aşırı sıcak ve soğuk gibi çevresel streslere ve hastalıklara karşı direncini artırır.
  • Meyve ağaçlarında yan dallanma ve meyve tutumunu artırır. Çiçek ve meyve dökümünün azaltılmasını sağlayarak verim artışı sağlar.
  • Ürünlerin depolama dayanıklılığının artırır.
  • Virüslerin çoğalmasını yavaşlatarak kök-ur nematodlarının zararının azalmasını sağlar.
  • Makro ve mikro besin elementlerinin topraktan dengeli olarak ve uzun süreli alınmasını sağlar. Bitkide vejetatif ve generatif gelişmeyi hızlandırır.
  • İçeriğindeki organik madde içeriği nedeniyle kullanıldığı topraktaki organik madde miktarını artırır.
  • İçeriğindeki alginik asit nedeniyle bitkilerde hızlı ve sağlıklı kök oluşumunu artırır.
  • Genç bitkileri desteklemek ve çiçeklenmeden sonra bitkiyi güçlendirmek için kullanılır.
  • Bitkideki hücre zarının, proteinlerin ve klorofillerin durağanlaşmasına yardımcı olur, böylece yaşlanmayı geciktirir.
  • Kaliteli ve bol ürün elde edilmesini sağlar, ürünün raf ömrünü artırır.

 

Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu

 

KULLANILACAK BİTKİ

KULLANIM DOZLARI

 

KULLANIM ZAMANI

Damlama, Yağmurlama veya Sprinkten

Yapraktan

SERA SEBZELERİ (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kabak, Marul, Fasulye, Karpuz, Kavun, v.s.)

250 cc /da

50-60 cc / 100 lt su

Fide dikiminden hemen sonra uygulanır.

AÇIK TARLA SEBZELERİ

-

50-60 cc /  da

Fide dikiminden hemen sonra uygulanır.

NARENCİYE ve NAR

Ağaç yaşına göre:

50-200 cc / ağaç başı

50-60 cc / 100 lt su

Çiçek öncesi, çiçek sonrası, meyve gelişim döneminde uygulanır.

MARUL, LAHANA, ISPANAK, KARNABAHAR, v.s.

-

50-60 cc /  da

İlk uygulama 4-5 yapraklı iken, 10-15 gün ara ile 4-5 kez uygulanır.

PATATES

-

50-60 cc /  da

Yumru teşekkülü başlarken 15 gün ara ile 2 uygulama yapılır.

ENDÜSTRİ BİTKİLERİ

-

50-60 cc /  da

Çiçeklenme öncesinde uygulanır.

YUMUŞAK VE SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVE AĞAÇLARI, ZEYTİN, KİVİ

-

50-60 cc / 100 lt su

Gözler patladığında, taç yapraklar döküldüğünde, meyve gelişim döneminde uygulanır.

MUZ

250 cc /da

50-60 cc / 100 lt su

İmardan(onarım) hemen sonra ve hevenk(dal) doğumundan önce uygulanır.

BAĞ

3-4 lt /da

50-60 cc / 100 lt su

Gözler patladığında,  çiçeklenme devresinde, meyve gelişim döneminde uygulanır.

ŞEKER PANCARI

-

50-60 cc /  da

Kök büyümesi başladığında, şeker birikimi başladığında, hasattan 1-1,5 ay önce uygulanır.

TAHILLAR

-

50-60 cc /  da

Kardeşlenme sonunda uygulanır.

MISIR

-

50-60 cc /  da

İlk uygulama 6-8 yapraklı iken yapılır ve 10-15 gün sonra tekrarlanır.