ÜRÜNLER / ÖZEL ÜRÜNLER /

TREND

Süspanse Haldeki Sıvı Hümik Asit (Leonardit Kaynaklı)>

TREND


Süspanse Haldeki Sıvı Hümik Asit (LEONARDİT KAYNAKLI)

 

AKTİF MADDE               

FAYDA

+ LEONARDİT KÖKENLİ ASİT KARAKTERLİ       

+ %18 SIVI HÜMİK ASİT

  • Cold Press Teknolojisi
  • Şok ve kalıcı pH düşüşü sağlar.
  • Uzun süreli etki

 

Garanti Edilen İçerik            (%w/w)   
Organik Madde           16
Toplam (Hümik+Fulvik) Asit     18
pH 3-5

 

Trend, bitki atıklarının binlerce yılda toprakta parçalanarak oluşturduğu leonarditden elde edilen tamamen doğal bir üründür. Özel üretim teknikleri ile üretilen çok etkili,hem topraktan hem yapraktan uygulanabilen yüksek kalitedeki süspansiyon halde bir hümik asittir. 

TREND’in Bitki Üzerinde Etkileri

  • Hem yapraktan hem de topraktan uygulanabilir.
  • Bitkilerin kök gelişimini teşvik eder.
  • Topraktaki mikroorganizmaların çoğalmasını sağlar.
  • Toprakta bulunan makro ve mikro besin elementleri şelatlayarak alınımını artırır.
  • Azot,fosfor,potas,demir,çinko gibi elementlerin bitki tarafından kolaylıkla alınmasını sağlar.
  • Killi toprakların yapısını hafif hale getirir.
  • Toprakta tuz birikimini önler.Topraktaki tuzu parçalayarak tuzluluğu düşürür.
  • Çorak toprakları ıslah edilmesinde kullanılan üstün kalite bir toprak düzenleyicisidir.
  • Tarlada kalan anızın kısa sürede bozulmasını sağlar.
  • Su ve havanın toprağın içinde daha iyi şekilde dolaşmasını sağlar.
  • Şeker pancarı,patates,soğan,sarımsak,havuç,turp,kereviz v.s. gibi yenilebilen kısımları toprağın altında bulunan yumrulu bitkiler ve her türlü üründe yapraktan tatbik edildiğinde önemli oranda verim artışı sağlar,pancarda şeker oranını yükseltir.

 

Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu:

BİTKİLER

DOZLAR

UYGULAMA ZAMANI

Topraktan ve Damlamadan

(lt/da)

Yapraktan

 

Topraktan ve Damlamadan

Yapraktan

AÇIK TARLA SEBZELERİ

(Domates, Biber, Patlıcan, Fasülye, Biber, Bezelye, v.s.)

 

1-2 lt

100-200 cc

/100 lt su

Ekimden önce toprağa verilir. Bitki gelişim dönemlerinde sulama suyu ile verilir.

Bitkiler 10-15 cm boya eriştiğinde 100 litre suya karıştırılarak bitkilere pülverize edilir.

TARLA BİTKİLERİ

(Pamuk, Mısır, Soya, Tütün, Ayçiçeği,  Yer Fıstığı, Hububat, v.s.)

1-2 lt

100-200 cc

/100 lt su

Toprak ekime hazırlandıktan sonra yeterli miktar su ile karıştırılarak toprağa verilir. Bitki gelişim dönemlerinde sulama suyu ile verilir.

Ekimden sonra 100 litre suya karıştırılarak bitkilere pülverize edilir. Yaprak gübreleri ve yabancı ot ilaçları ile birlikte pülverize edilebilir.

MEYVE BAHÇELERİ

(Yumuşak ve Taş Çekirdekli Meyve Ağaçları, Narenciye, Bağ, Zeytin, Fındık, Muz, v.s.)

1,5 -2 lt

100-200 cc

/100 lt su

Vejetatif gelişmenin başlangıcında toprağa verilir Bitki gelişim dönemlerinde sulama suyu ile verilir.

Topraktan yapılan uygulamalardan sonra 100 litre suya karıştırılarak yapraklara pülverize edilir.

 

KAVUN, KARPUZ, SALATALIK, KABAK, v.s.

1 – 1,5 lt

100-200 cc

/100 lt su

  Ekimden önce toprağa verilir. Bitki gelişim dönemlerinde sulama suyu ile verilir.

Ekimden sonra bitkiler 10-15 cm boya eriştiğinde veya kol atmaya başladığında 100 litre suya karıştırılarak yapraklara pülverize edilir.

ŞEKER PANCARI, PATATES, HAVUÇ, v.s.

1-2 lt

100-200 cc /da

İlk uygulama 4-6 yapraklı dönemde, ikinci uygulama çapadan sonra ve hasattan 45 gün önce yapılır.

İlk uygulama 4-6 yapraklı dönemde, ikinci uygulama çapadan önce, pancar arayı kapatmadan yapılır.

SÜS BİTKİLERİ

1-3 lt

100-200 cc

 /100 lt su

İlkbahardan itibaren 30 gün aralıklarla uygulama tavsiye edilir.

Bitkilerin normal gelişme döneminde 100 litre suya karıştırılarak yapraklara pülverize edilir.

SEBZE VE ÇİÇEK FİDELERİNDEKİ SULAMALARDA 

 

1000-2000 cc/ dönüme (1000 m2)

100 litre suya karıştırıldıktan sonra fide yastıkları sulanır. Hemen arkasından temiz su ile uygulama yapılarak köklere inmesi sağlanır.