Potasyum Humat
AKTİF MADDE | FAYDA |
ORGANİK MADDE |
|
HÜMİK+FULVİK ASİT |
|
POTASYUM |
|
Garanti Edilen İçerik | (%w/w) |
Organik Madde | 25 |
Toplam (Humik+Fulvik) Asit | 65 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | 6.5 |
Maksimum Nem | 20 |
pH | 8-10 |
Cross Humate, leonardit içerikli doğal bir toprak düzenleyicisidir, bitkinin gelişimini ve verimini arttırır. Düzenli kullanımıyla toprakta oluşan sertleşmeyi çözer, bitkinin daha kolay köklenmesini sağlar. Suyun ve havanın toprak içinde hareketini düzenler ve bitkinin kullanımına sunar. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini düzenler ve bitkilerin daha sağlıklı, güçlü gelişmelerini sağlar. Böylece kaliteyi ve verimi arttırır ve hasattan sonra daha uzun süre muhafazasını sağlar.
CROSS HUMATE’ın Bitki Üzerinde Etkileri
- Organik bir katalizör vazifesi görür.
- Kök oluşumunu ve gelişimini teşvik eder.
- Mikro besinlerin alımını kolaylaştırır.
- Topraktaki aşırı sodyuma karşı toleransı arttırır.
- Demir iyonlarını ve diğer besin maddelerini serbest hale getirir.
- Toprakta iyon alışverişini artırarak kil minerallerince tutulan fosfor, kalsiyum ve iz elementlerini serbest hale getirir ve bitkilerce kullanılmasını sağlar.
- Toprak özelliklerini iyileştirir, organik madde içeriğini arttırır.
- Tohum çimlenmesini destekler.
- Toprağı havalandırır ve su tutma kapasitesini artırır.
- Yararlı toprak canlılarını harekete geçirir.
- Hasatta verim ve kaliteyi arttırır.
- Patojenlerin önüne geçer, bitkiye yardımcı olur.
- Toprağın tampon özelliğini artırır.
- Topraktaki mikroorganizma faaliyetlerini arttırır.
Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu:
KULLANILACAK BİTKİ |
KULLANIM DOZLARI |
KULLANIM ŞEKLİ VE UYGULAMA DÖNEMİ |
|
Topraktan (gr/da) |
Yapraktan (gr/da) |
||
SEBZELER (Patates, Çilek, Domates, Salatalık, Biber, Fasülye, Bezelye, Patlıcan, Kabak, Soğan, Sarımsak, Ispanak, Lahana, Havuç, Karnabahar, Kereviz, Brokoli,v.s.) |
250-300 gr /da |
30 gr / da |
Fidelerin şaşırtılması esnasında: 250 gr 100 litre suda çözülür ve fide kökleri bu çözeltiye batırılarak dikilir. Vejetatif gelişme döneminde: Damlama, yağmurlama veya sulama suyuna karıştırılarak uygulanır. Damlama veya yağmurlamada kullanılacak miktar 15-20 litre suda iyice karıştırılarak çözüldükten sonra tanka aktarılmalıdır. |
MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Kayısı, Şeftali, Kiraz, Vişne, Erik, Bağ, Narenciye, Badem, Ceviz, Zeytin, v.s.) |
250-300 gr /da
(Ağaç başı 25-30 gr) |
30 gr / da |
-Erken ilkbahar tomurcuk ve çiçeklenme öncesinde, -Meyve oluşumunda, -Meyve büyümesinin devam ettiği dönemde olmak üzere 3 uygulama yapılabilir. (Meyve büyüme döneminde sadece toprağa uygulanmalıdır.) |
FINDIK |
250-300 gr /da |
30 gr / da |
Sonbaharda toprağa uygulanır. İlkbaharda, sürgün faaliyeti başladıktan sonra topraktan ya da yapraktan uygulanır. |
TAHILLAR ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Arpa, Çeltik, Yem Bitkileri, Ayçiçeği, Mısır, Pamuk, Şeker Pancarı, Tütün, Yer Fıstığı, v.s.) |
250-300 gr /da |
30 gr / da |
Ekim öncesi katı kimyevi gübrelerle karıştırılarak toprağa uygulanabileceği gibi tek başına da toprağa karıştırılabilir. |
TOHUM ISLATMADA |
İri taneli tohumlarda: 100 kg tohuma 100 gr
Küçük taneli tohumlarda: 100 kg tohuma 150 gr |
Tavsiye edilen miktar suda iyice karıştırılarak çözüldükten sonra, tohumları tamamen ıslatacak miktarda su ile karıştırılır ve tohumların üzerine püskürtülür. |
|
ÇİM ALANLARINDA |
250-300 gr |
20-30 gün aralıklarla |