Demir Şelatı EDDHA
| AKTİF MADDE | FAYDA |
|
% 6 EDDHA ŞELATLI DEMİR |
|
| Garanti Edilen İçerik | (%w/w) |
| Suda Çözünür Demir(Fe) | 6 |
| EDDHA Şelatlı Demir(Fe) | 6 |
| Şelatın stabil olduğu pH aralığı | 3-10 |
Cosmo Fer, fotosentez işleminden sorumlu olan klorofil pigmentlerinin sentezi için gerekli önemli demir elementini sağlar.
Cosmo Fer’in Bitki Üzerinde Etkileri
- Bitkilerde protein oluşumunu hızlandırır.
- EDDHA Şelatı ile bitki için gerekli olan pozitif yüklü katyonları negatif yüklü bir molekül ile kaplar.
- Geniş pH aralığı sayesinde kullanımı kolaylaştıran bir yapısı vardır.
- Bitkide yüksek verim ve meyve oluşumunu teşvik eder.
- Klorofil üretiminde oksijenin taşınmasını sağlar.
- Yaprak rengini koyulaştırır, güneş enerjisinden daha çok faydalanmasını sağlar.
- Yaprak kalınlığını arttırır besin alınımını teşvik eder ve verimi arttırmaya yardımcı olur.
Kullanıldığı Bitkiler ve Kullanma Dozu
|
Kullanım Alanı |
Kullanma Dönemi |
Yapraktan Uygulama |
Topraktan Uygulama |
|
SebzeYetiştiriciliği (Domates,Biber,Patlıcan) |
Fideler şaşırtıldıktan sonra ve ilk meyveden sonra |
100 Litre Su 60-70 gr/da |
250-500 gr/da |
|
Kavun, Karpuz, Kabak |
Fideler şaşırtıldıktan 10 gün sonra ve ilk meyveden sonra |
100 Litre Su 60-70 gr/da |
250-500 gr/da |
|
Bağ |
Sürgünler 40 cm olunca, daneler saçma büyüklüğüne gelince,koruk döneminde |
100 Litre Su 60-70 gr/da |
20-30 gr/ omca |
|
Meyve Ağaçları (Elma,Ayva, Kiraz, Şeftali,Armut,Kayısı) |
Çiçekler açmadan önce ve meyve döneminde iki uygulama. |
100 Litre Su 60-100 gr/da |
50-200 gr/ağaç |
|
Zeytin |
Çiçekten önce ve meyve bağlama döneminde |
100 Litre Su 60-100 gr/da |
50-200 gr/ağaç |
|
Narenciye |
Çiçekten önce ve meyveler fındık büyüklüğünde iken |
100 Litre Su 60-100 gr/da |
50-200 gr/ağaç |
|
Çilek |
Toprak pH sı 7.5 un üstünde ise ilk çiçeklenme döneminde 20 gün ara ile hasat sonuna kadar |
100 Litre Su 60-100 gr/da |
500-1000 gr/da |
|
Kesme Çiçekçilik |
Bitkiler 3-5 yapraklı iken ve gelişme dönemlerinde |
100 Litre Su 40-50 gr/da |
500-1000 gr/da |
|
Şeker Pancarı, Havuç, Turp, Soğan, Sarımsak, Patates |
Bitkiler 3-5 yapraklı iken ve gelişme dönemlerinde |
100 Litre Su 100-120 gr/da |
250-500 gr/da |
|
Soya, Nohut, Bezelye, Yer Fıstığı, Pamuk, Mısır |
Çiçeklenmeden önce ve çiçeklenmeden 20 gün sonra |
100 Litre Su 120-130 gr/da |
250-500 gr/da |
|
Arpa, Buğday, Çeltik |
Kardeşlenme döneminden önce yabancı ot ilacı ile birlikte |
100 Litre Su 140-150 gr/da |
|

ENGLISH